Creactiv - Authentieke marketing & communicatie
Social media strategie

3 nieuwe Instagram features

Sinds de laatste update van Instagram zijn er 3 leuke weetjes/features toegevoegd aan het populaire sociale medium. Ontdek hoe jij deze kan toepassen op jouw bedrijfsprofiel en blijf groeien met deze nieuwste trends.


1. Pinned comments

Een gesprek managen in de comments van een Instagram-bericht is vanaf nu mogelijk. Zo kan je reacties pinnen die ervoor zorgen dat er een discussie ontstaat of anderen aanzetten van het gesprek aan te gaan. Op deze manier zal er interactie ontstaan tussen de verschillende volgers en word je bereik groter.

Een reactie vastpinnen doe je door naar een reactie te gaan, naar links te swipen en dan op het “pin”-icoontje te drukken.

2. Eerste comment inplannen

De applicatie, Later, is onder jullie wel bekend als dé Instagram tool voor het inplannen van berichten en/of verhalen. Met deze applicatie kun je berichten inplannen en worden deze geplaatst op de door jou gekozen dag en uur. In In de nieuwe versie van deze applicatie kun je de eerste comment inplannen. Dit maakt het mogelijk om een volledige post met opmerking in te plannen terwijl jij lekker ligt te luieren en te genieten van je vakantie. 

Het betekent dus concreet dat je het Instagram-bericht met bijhorende hashtags kan inplannen via deze applicatie. Wij hebben alvast één raad: downloaden maar!  


3. Handige hack

Tot slot delen we graag een zeer handige hack voor wanneer je nog geen toegang hebt tot de swipe-up functie (deze krijg je bij 10.000+ volgers). Deel een story met je call-to-action en gebruik de Poll-sticker. Maak twee opties met bijvoorbeeld: ‘Ja ik heb interesse’ en ‘Nee niet geïnteresseerd’. Al degene die ‘Ja ik heb interesse’ hebben aangeduid stuur je via een DM (direct message) een korte tekst met de link naar je website/landingspagina. Het kost iets meer moeite maar op deze manier bereik je de volgers via een persoonlijke boodschap. Daarbovenop zal het veel effectiever zijn dan de volgers naar de link in je bio te sturen. 

Wij wensen jullie alvast veel succes bij het inplannen van deze nieuwe features. Heb je hier vragen over of wil je samen eens brainstormen over je Instagram-kanaal? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. 

Deel dit artikel:
  • Dienstverlener voor de KMO-portefuille
  • Google partner
  • Leadinfo Gold Partner
  • Member of feweb
  • Wij zijn erkend dienstverlener door de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille met erkenningsnummer DV.A222536 voor Advies en DV.O222535 voor Opleiding.