Creactiv - Authentieke marketing & communicatie
Website Optimalisatie

6 gloednieuwe SEO-trends om Google te verleiden

Elk jaar opnieuw zijn er nieuwe trends en trucjes om je zo hoog mogelijk geranked te krijgen op Google. Maar helaas, het algoritme van Google wordt steeds slimmer en slimmer en de welbekende trucjes om hoger te scoren werken niet meer. Maar hoe zorg je er dan wel voor dat Google jouw content als dé perfecte match ziet? 

Gebruiksvriendelijkheid is key 

De romantiek tussen Google en user experience groeit binnenkort nog een stukje verder. Dat de twee al een tijdje hand in hand gaan, is algemeen geweten, maar, hou je vast, het wordt beter. Om hoog te blijven scoren in Google is het essentieel om voldoende aandacht te besteden aan de gebruiksvriendelijkheid van je website.  Zo zal Google kijken naar de laadsnelheid van de belangrijkste content, de tijd dat het inneemt voordat de website interactief is, de hoeveelheid aan onverwachte layout-verschuivingen en hoe groot die verschuivingen daadwerkelijk zijn. 

Visuele content 

Dat beelden het goed doen op het internet, wordt nog maar eens bevestigd. Visuele content zal in 2021 nog een tikkeltje belangrijker zijn. Door beelden te gebruiken, zullen bezoekers meer tijd verdrijven op je website. Ook wordt Google steeds sterker in het herkennen van visuele content. 

SEO voor afbeeldingen  

Er zullen op mobiele apparaten meer image packs (reeksen afbeeldingen) getoond worden tussen de zoekresultaten. Hoe zorg je ervoor dat jouw afbeeldingen hiertussen verschijnen? Heel simpel! Geef je afbeeldingen een goede naam, een beschrijvende image alt-tag, een title-tag en klaar is kees. Ben je nog op zoek naar afbeeldingen voor je website mee aan te kleden maar weet je niet welke afbeeldingen je juist mag gebruiken? Kom meer te weten over het commercieel gebruik van foto’s.  

Google Mijn Bedrijf 

Zeg je Google Mijn Bedrijf, dan zeg je meer lokale leads! Ook de advertentiedienst voor lokale bedrijven wordt belangrijker in 2021. Zo zal het je helpen om je lokale SEO te verbeteren. Nog een kleine tip: reviews en posts hierop kunnen enorm helpen. 

Backlinks mét kwaliteit  

Enkele jaren geleden was de kwantiteit nog belangrijk, maar in tijden van nu, hecht Google juist meer waarde aan de kwaliteit van je backlinks. De eerder dubieuze linkbuilding strategieën die links genereren van mindere kwaliteit zullen dus niet meer zo goed werken.  

Antwoord op je vraag  

Je kent het wel, je hebt een specifieke vraag maar je vindt het antwoord niet meteen terug. Frustrerend! Nu kan het gebeuren dat wanneer je een vraag intypt, het antwoord al meteen bovenaan komt te staan in Google. Hoe makkelijk is dat? Het kan dus interessant zijn om als bedrijf een antwoord te verwerken op veel gestelde vragen op jouw website. De kans dat je positie stijgt in de zoekwoordresultaten op Google is dan ook reëel.   

 

Hopelijk hebben deze tips jou wat geholpen om mee te zijn met de laatste trends om hoger te scoren in Google. Hulp nodig op vlak van zoekmachine-optimalisatie? Wij helpen je graag verder.  Aarzel niet om ons te contacteren!  

 


Deel dit artikel:
  • Dienstverlener voor de KMO-portefuille
  • Google partner
  • Leadinfo Gold Partner
  • Member of feweb
  • Wij zijn erkend dienstverlener door de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille met erkenningsnummer DV.A222536 voor Advies en DV.O222535 voor Opleiding.