Creactiv - Authentieke marketing & communicatie
Social media strategie

Adverteren via Waze

Je kan nu eindelijk ook adverteren op de populaire navigatie app Waze. In plaats van sluipweggetjes te nemen kunnen gebruikers nu ook kiezen om langs een bepaalde winkel gestuurd te worden of nog beter: jouw winkel. Wil jij weten hoe je kan opvallen op Waze? We nemen jou graag mee op ontdekking.


Pin

Met deze functie verschijnt je logo op de map. Zo val je subtiel op en ziet de chauffeur je logo verschijnen. Als de chauffeur interesse heeft kan hij op je logo klikken voor meer informatie zoals adres, nummer, openingsuren of speciale deals. Als hij wilt langsgaan, kan hij eenvoudig met een tweede klik, de Waze laten rondrijden langs jouw vestiging.


Zoekbalk

Voor mensen Waze gebruiken moeten ze hun bestemming kiezen. Hier kan je ook adverteren waardoor je boven de bestemmingen verschijnt. De klant ziet je logo, bedrijfsnaam en andere informatie verschijnen boven zijn uiteindelijke bestemming. Je kan het eenvoudig vergelijken met adverteren op Google.


Rode licht

Wanneer de wagen compleet stilstaat verschijnen er advertenties op Waze. Deze advertentie optie is het meest uitgebreid en dus ook het meer effectief. De gebruikers hebben niets te doen wanneer ze stil staan en kunnen dus naar je advertentie kijken. Wanneer het terug groen wordt kunnen ze je advertentie opslaan en in hun inbox laten verschijnen. Wanneer ze deze uit het oog verliezen, wordt er automatisch een reminder verzonden. 


Analytics

Net als bij alle Google producten kan je ook bij Waze data analyseren. Je kan snel en eenvoudig kijken hoeveel mensen je advertentie bekeken hebben, hoeveel er doorklikken en er uiteindelijk bij jou binnengestapt zijn. Zo kan je snel zien of je investering het waard was op niet. 

Wil je meer weten over Waze advertising? Op Google vind je tal van informatie onder de vorm van deze helpdesk.


Deel dit artikel:
  • Dienstverlener voor de KMO-portefuille
  • Google partner
  • Leadinfo Gold Partner
  • Member of feweb
  • Wij zijn erkend dienstverlener door de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille met erkenningsnummer DV.A222536 voor Advies en DV.O222535 voor Opleiding.