Creactiv - Authentieke marketing & communicatie
Zoekmachinemarketing

Alternatieve zoekmachines en hun voordelen

Wanneer we het hebben over SEO en zoekmachines, maken we meteen de link met Google. Maar wist je dat er veel alternatieve zoekmachines zijn die net zoveel te bieden hebben? 

Google is zowat de meest gebruikte zoekmachine wereldwijd. Maar zoals velen misschien niet weten bestaan er ook nog alternatieve zoekmachines. Sommige zullen het misschien al wel gemerkt hebben in Google Analytics. Veel mensen denken dat dit spam is, maar niets is minder waar. Wij sommen alvast enkele alternatieven op.

DuckDuckGo

De eerste in het rijtje is DuckDuckGo. Het voordeel van deze zoekmachine is dat er geen privacygevoelige informatie opgeslagen wordt van de gebruiker. DuckDuckGo houdt wel de zoekopdracht bij, maar dan op een privacyvriendelijke manier. Dat wil zeggen dat ze geen persoonlijke gegevens of profielen gaan koppelen aan zoekopdrachten. Doordat de zoekmachine een minimum heeft aan advertenties geeft het een prettige gebruikservaring. 

Ontdek DuckDuckGo zelf via deze link. 
Startpage

De volgende zoekmachine heeft een grote gelijkenis met DuckDuckGo. Startpage richt zich op strikte gebruikers privacy. Ook in deze zoekmachine worden je gegevens niet bijgehouden of opgeslagen. Het target dus ook geen advertenties op basis van je surfgedrag. 

Straffer nog, Startpage heeft zelfs een aangepast URL-generator waarbij je doorheen het internet kan scrollen zonder cookies te hoeven instellen. 

Test deze zoekmachine hier.

Ecosia

De derde en laatste (duurzame) zoekmachine is Ecosia. Deze zoekmachine is al sinds 2009 actief en de initiatieven hierbij zijn geweldig. Voor elke zoekopdracht (mogelijk gemaakt door Bing) gaat de gegenereerde opbrengst naar het planten van bomen. Gemiddeld zijn ongeveer 45 zoekopdrachten nodig voor één enkele boom.

Net zoals bij Google, kan een bedrijf hier ook advertenties laten lopen. Het enige verschil is dat de winst van deze advertenties gebruikt wordt om wereldwijd bomen te planten. Wil jij gebruik maken van deze zoekmachine en mee helpen bomen planten?

Stel Ecosia dan in als je standaard zoekmachine!


Deel dit artikel:
  • Dienstverlener voor de KMO-portefuille
  • Google partner
  • Leadinfo Gold Partner
  • Member of feweb
  • Wij zijn erkend dienstverlener door de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille met erkenningsnummer DV.A222536 voor Advies en DV.O222535 voor Opleiding.