Creactiv - Authentieke marketing & communicatie
Social media strategie

Facebook Watch: wat is het?

Facebook gaat de concurrentie aan met YouTube. Ondertussen weten we wel dat video steeds belangrijker is en ook door meer en meer bedrijven met succes werkt. Ook Facebook speelt hier graag verder op in met hun geïntegreerde functie: Facebook Watch. Het is hun eigen videostreamingdienst dat beschikbaar is op mobiel, desktop en tv-apps. 

Facebook Watch

Via mobiel zien we een apart tabblad in de Facebook applicatie naast het nieuwsoverzicht. Wanneer we hierop klikken krijgen we een nieuwsoverzicht te zien waarbij we verschillende video’s kunnen zien die interessant zijn om te bekijken of video’s van pagina’s die je reeds al volgt. Zo gaat Facebook niet enkel de concurrentie aan met YouTube maar ook met Netflix bijvoorbeeld. Verschillende Facebook-pagina’s starten zo met verschillende afleveringen van video’s die samen een serie vormen.

Sociaal staat centraal

Uiteraard benadrukt Facebook nog steeds het sociale aspect van dit grootste social media kanaal. Je krijgt suggesties te zien op basis van wat jouw vrienden leuk vinden en je kan zelf ook video’s liken, reageren en delen. Ook kan je zelf afspeellijsten maken voor wanneer je een bepaalde video zeker nog wil terugvinden.

Interessant als bedrijf?

Wij adviseren jou om regelmatig nieuwe videocontent te plaatsen op Facebook om zo meer interactie te creëren. Het is momenteel ook al mogelijk om te adverteren op Facebook Watch. Dit wordt aangeraden waardoor jouw advertenties zullen verschijnen tussen afleveringen die gebruikers bekijken in het platform. 

Heb je vragen over Facebook Watch of kunnen wij jou helpen met jouw social media kanalen? Neem gerust contact met ons op en we helpen je graag verder.


Deel dit artikel:
  • Dienstverlener voor de KMO-portefuille
  • Google partner
  • Leadinfo Gold Partner
  • Member of feweb
  • Wij zijn erkend dienstverlener door de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille met erkenningsnummer DV.A222536 voor Advies en DV.O222535 voor Opleiding.