Creactiv - Authentieke marketing & communicatie
Zoekmachinemarketing

Google Analytics account aanmaken

Vandaag nemen we je mee in de wondere wereld van Google Analytics. Eerst en vooral: wat is Google Analytics en waarom is het zo interessant? Google Analytics is een gratis dienst van Google die je kan gebruiken om statistieken over je website bij te houden. Dit zorgt ervoor dat je het gedrag van je bezoekers volledig kan natrekken. Het kan je ook helpen je website aan te passen aan het gedrag van diezelfde bezoekers.

Vandaag starten we met de aanmaak van een Google Analytics profiel voor je website.
Ben je er klaar voor? Hier gaan we!

Stap 1: Surf naar google.com/analytics en klik op aanmelden of een account maken als je nog geen Google account hebt. Wanneer je een account wil aanmaken heb je 2 opties: "Voor mijzelf" & "Voor het beheren van mijn bedrijf". Kies hierbij voor de tweede optie.
Stap 2: Account aanmaken

Voer jouw gewenste gegevens in of meld je aan met je bestaand Google account. Vervolgens kom je op een scherm terecht waarbij je aan de slag kan gaan om jouw eigen Google Analytics op te zetten.

Nu kunnen we echt van start gaan! Hier zal je allerlei stappen overlopen. We beginnen met "account maken" . Hierbij geef je een naam in voor je gewenste account (bij voorkeur de naam van jouw bedrijf) en kies je welke gegevens jij wil delen met Google. Daarna klik je op "volgende" voor de volgende stap.

Vervolgens kies je hier voor de optie "web". Daarna klik je weer op "volgende" om het proces te vervolledigen.

Nu gaan we een "property" of "eigendom" instellen. Hiervoor is het belangrijk dat je de URL van jouw website goed kopieert. Vul vervolgens alle gegevens in en druk op "volgende".

Nadat je op "volgende" hebt geklikt, verschijnt dit pop-up venster. Hier moet je akkoord gaan met de servicevoorwaarden van Google.

Stap 3: Voeg de code toe aan je website

Nadat je akkoord bent gegaan met de servicevoorwaarden, verschijnt dit venster. Deze Code is jouw Tracking-ID. En daaronder zie je een stukje code. Dit is de algemene sitetag. Deze moet je toevoegen op jouw website (WordPress) of in de broncode van jouw website.


Optie 1: Heb je een WordPress site gebruik dan de plug-in "Google Analytics for Wordpress". Ga op je WordPress website naar "Instellingen", klik op "Google Analytics" en vul de UA code in.

Optie 2: Voor andere websites heb je toegang nodig tot de broncode van je website. Plak de trackingcode voor de sluitende tag bovenaan in de HTML-file. Zo zorg je ervoor dat het bezoek wordt geregistreerd nog voor de pagina volledig geladen is.
Stap 4: Inzicht krijgen

Het duurt een aantal uur (max. 48 uur) voor je gegevens beschikbaar zijn. Na deze wachttijd kan je alles terugvinden onder “Rapporten”.

Nog vragen? Je kan bij altijd bij ons terecht via mail.


Deel dit artikel:
  • Dienstverlener voor de KMO-portefuille
  • Google partner
  • Leadinfo Gold Partner
  • Member of feweb
  • Wij zijn erkend dienstverlener door de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille met erkenningsnummer DV.A222536 voor Advies en DV.O222535 voor Opleiding.