Creactiv - Authentieke marketing & communicatie
Contentmarketing

Grafische design trends in 2020

Elk jaar zijn er wel weer nieuwe grafische trends die erboven uitsteken. Enkele trends waren er ook al in 2019 maar 2020 heeft ook heel wat nieuwe trends. Hier enkele grafische trends op een rijtje.

3D diepte & realisme

In 2019 was het gebruik van 3D voor grafische doeleinden al een trend. Toch, in 2020 merken we dat deze trend zich blijft voortzetten. Dankzij de moderne technologieën en de softwarecapaciteiten zien we steeds meer geweldige 3D creaties. Denk bijvoorbeeld aan de stickercontest van Huawei.

Monochroom

In 2017 was duotone de trend van het jaar. Denk maar aan campagnes van Spotify waarbij 2 kleuren visueel domineren.

Momenteel zien we ook een trend waarbij grafische designers gebruiken maken van monochrome kleuren. 

Gebruik van glimmende metalen

Door het gebruik van glimmende metalen in grafisch design, benadruk je het esthetische aspect. Dit is heel trending in gebruik voor zowel jouw merkidentiteit als jouw huisstijl. Hierdoor wordt er ook een minimalistisch effect gecreëerd. Meestal wordt er gekozen voor een gouden design. Dit straalt luxe, klasse en een goede smaak uit.  

Spelen met typografie

Om een mooi, modern resultaat en compositie te verkrijgen, durven grafische designers wel eens te spelen met verschillende lettertypes. Dit kan gaan van letters gedecoreerd met bloemen tot letters in geometrische vormen en zelfs tot artistieke fotografie met letters. Dit wordt dan gecombineerd met de trend van 2019, maxi typografie. 

Afbeelding verwerken in jouw tekst

Afbeeldingen in tekst verwerken is een nieuwe techniek in de design wereld en oogt ook heel modern. Hierbij is het zo dat je jouw tekst over een afbeelding gaat plaatsen waardoor een deel van de afbeelding onzichtbaar wordt gemaakt. Hierdoor creëer je een minimalistische én mysterieuze look.

Kunst met lijntjes

De trend van de contourtypografie en de elementen die in 2018 en 2019 nogal massaal waren, ontwikkelt zich nu tot volledig geïllustreerde en geanimeerde lijnkunstpatronen en -ontwerpen. Lijnkunst is in essentie een schematische, vereenvoudigde illustratiestijl. Als zodanig is het geweldig om concepten en ideeën over te brengen. 

Line art is strak en elegant, maar kan ook heel speels overkomen. Het zal dan ook een van de meest favoriete stijlen zijn in het grafisch design van 2020.

Combinaties van afbeeldingen & doodles

Iedereen kent het vast wel. De tekeningen die we vroeger op onze schriften op school maakten, namelijk doodling. Dit fenomeen heeft zich nu verder gezet in een grafische trend. Bij gebruik in grafisch ontwerp helpt doodling om een meer informeel, gepersonaliseerd, handgemaakt en algemeen leuk gevoel van de compositie te bereiken.

Simpele illustraties en animatie

Animatie toevoegen aan je design blijft een hit in 2020. Daarnaast merken we dat ook “simpele” illustraties heel erg geliefd zijn. Ook hiermee kan je de aandacht trekken. Werken met illustraties werkt zeker. Animatie is veel leuker om naar te kijken en het vergemakkelijkt de kijker om erdoor te lezen.

Hopelijk hebben deze tips jullie wat geholpen om mee te zijn met de trends van 2020. Deze trends kunnen je helpen voor een perfecte huisstijl te maken. Lees meer over hoe je een huisstijl maakt.

Of contacteer ons voor meer informatie, tips en/of advies!


Deel dit artikel:
  • Dienstverlener voor de KMO-portefuille
  • Google partner
  • Leadinfo Gold Partner
  • Member of feweb
  • Wij zijn erkend dienstverlener door de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille met erkenningsnummer DV.A222536 voor Advies en DV.O222535 voor Opleiding.