Creactiv - Authentieke marketing & communicatie
Social media strategie

Aan de slag met LinkedIn Creator Mode

Goed nieuws voor al de content creators onder ons: LinkedIn lanceert een nieuwe functie! Met de LinkedIn Creator Mode wil LinkedIn gebruikers helpen om hun persoonlijk verhaal meer in de kijker te zetten en hun aanwezigheid te boosten. Heb jij altijd al stiekem een Linkedin-influencer willen zijn met een stevige portie volgers en een engagement om u tegen te zeggen? Dan kan deze profielupdate jou wel eens ten goede uitkomen. We horen je al denken: welke voordelen brengt deze nieuwe functie met zich mee en hoe activeer je de Creator Mode? Let’s chat!  

 

Wat houdt het in  

Van iedere LinkedIn-gebruiker een ‘LinkedIn-Creator’ maken: dat houdt het in.  De Creator Mode is een van de recente profielupdates die LinkedIn eind maart aankondigde. Niet zo maar een profielupdate, maar eentje die jouw content de visibiliteit geeft die het verdient. Zodra je de Creator Mode hebt geactiveerd (een stappenplan volgt later), krijg je toegang tot een paar nieuwe functionaliteiten die erop zijn ingesteld om je profiel beter vindbaar én volgbaar te maken.  

Dit verandert er als je de Creator Mode inschakelt:  

 • “Connectie maken” wordt “volgen” 

 • Je aantal volgers wordt weergegeven bij je profielintro  

 • Key-onderwerpen waarover je posts gaan, kan je laten terugkomen in je profielintro  

 • Andere lay-out van je profiel: “uitgelicht en activiteit” zal al meteen verschijnen onder jouw profielintro waardoor je recentste posts meteen in de spotlights worden gezet. 

 

Voordelen  

Denk je dat deze functie interessant voor je kan zijn? Hier zijn alvast enkele voordelen opgesomd om je nog wat enthousiaster te maken.   


Gedaan met verstoppen 

Hoe goed je ook bent in wat je doet, zolang niemand jou ontdekt, sta je nergens. De Creator Mode zal je hierbij een handje helpen door ervoor zorgen dat je niet enkel en alleen gevonden wordt op je functieomschrijving, maar ook op de verschillende topics of hashtags die je invult.  


Je expertise in de kijker 

Laten zien waar je in uitblinkt op LinkedIn is key en daarbij kan het volgende wel eens goed van pas komen.  Om gebruikers te stimuleren om hun expertise over verschillende LinkedIn-posts te strooien, kan je met de Creator Mode je meest recente posts uit gaan lichten. Zo krijgt wie jij bent en wat je juist doet een centrale plek op je profiel.  


Vaarwel connecties, hallo volgers!  

Wist je dat de meeste volgers voortkomen uit profielbezoeken? Je profiel volgervriendelijk maken is dus de boodschap! Je kan in de Creator Mode de ‘Connectie maken’-knop veranderen in een ‘Volgen’-knop. Zo verzamel je niet langer enkel connecties, maar ook volgers. Het lijkt erop dat volgers in de toekomst meer waard zullen worden dan connecties. Kortom: Verzamelen maar!  

 

Hoe activeer je de Creator Mode? 

Nu je weet wat de nieuwe functie is en waarom het je een tal van voordelen kan opleveren, is het tijd om de verschillende stappen te overlopen. Let op: deze functie wordt systematisch geïmplementeerd en is nog niet voor iedereen zichtbaar.

Zo schakel je de Creator Mode in:   

 1. Klik op ‘ik’ en kies de optie ‘profiel weergeven’   

 1. Ga naar ‘uw statistieken’ door wat naar beneden te scrollen  

 1. Klik op ‘Creatormodus’ om deze te activeren  

 1. Bekijk de preview van je vernieuwde profiel en klik op ‘volgende’.  

 1. Voeg 1 tot 5 verschillende onderwerpen of hashtags toe die jouw posts omschrijven.  

 1. Kies of je deze onderwerpen of hashtags zichtbaar wil maken in je intro.  

 1. Klik op ‘opslaan’ en je profiel is klaar om gevonden te worden!  

 

Heb je nog vragen over de Creator Mode of hoe je jouw aantal volgers omhoog kan krijgen? Contacteer ons gerust en wij helpen jou graag verder! 

 


Deel dit artikel:
 • Dienstverlener voor de KMO-portefuille
 • Google partner
 • Leadinfo Gold Partner
 • Member of feweb
 • Wij zijn erkend dienstverlener door de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille met erkenningsnummer DV.A222536 voor Advies en DV.O222535 voor Opleiding.