Creactiv - Authentieke marketing & communicatie
Website optimalisatie

Silders op je website, een goed idee?

Je website is je online visitekaartje. Er zijn een hoop mensen die dit zullen bekijken en je wil deze kans dan ook optimaal benutten om hen zo veel mogelijk nuttige informatie mee te geven. Een oplossing hiervoor zou een slider kunnen zijn bij de start van je website, maar vindt de bezoeker dit wel aangenaam?


Wat zijn sliders?

Een slider of carrousel is een banner die elementen, zoals afbeeldingen of berichten, laat roteren op je pagina. Vaak werken deze sliders automatisch en krijg je elke paar seconden iets nieuws te zien, maar kunnen ook wachten tot de bezoeker klikt om naar een volgend element te gaan.


Waarom gebruik je best geen sliders?

Je bezoekers hebben weinig of geen geduld, en willen dan ook zo snel mogelijk vinden waar ze naar op zoek zijn. Wanneer ze dit niet snel genoeg vinden, zullen ze ergens anders op zoek gaan, en verlies je dus een potentiële klant.

Stel dat je slider 5 foto’s bevat. Als elk beeld 3-4 seconden getoond wordt, duurt het minstens 15 seconden vooraleer de bezoeker alle beelden gezien heeft. Dit wil ook zeggen dat je bezoeker na 15 seconden enkel nog maar je slider heeft bekeken, zonder alle andere informatie die er te vinden is.

Door alle informatie uit de slider onder elkaar weer te geven als aparte blokken, krijgt de bezoeker meteen een duidelijker beeld van de informatie die er te vinden is. De slider zorgt er immers voor dat er maar één onderwerp of beeld getoond wordt per keer.


Wat doe ik dan met mijn foto’s?

Wil je op je pagina enkel foto’s tonen in je slider? Dan kan dit wel. Zolang je geen cruciale informatie voor je bezoekers gebruikt, kan je nog steeds kiezen voor een slider. Zo voorkom je wel weer dat je pagina overladen wordt met foto’s en de bezoeker eindeloos blijft scrollen.


Hoe bouw ik mijn pagina dan wel op?

Gebruik enkel je eerste slide en gebruik de andere inhoud van de slider op de rest van je pagina. De belangrijkste informatie krijgt de bezoeker dan te zien bij het openen van de pagina, en de bijkomende zaken kan hij daaronder dan terugvinden. Door de beweging uit de pagina te halen verleg je de focus van de slider, naar de hele pagina en zorg je ervoor dat de bezoeker de informatie terugvindt die hij nodig heeft.


Deel dit artikel:
  • Dienstverlener voor de KMO-portefuille
  • Google partner
  • Leadinfo Gold Partner
  • Member of feweb
  • Wij zijn erkend dienstverlener door de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille met erkenningsnummer DV.A222536 voor Advies en DV.O222535 voor Opleiding.