Creactiv - Authentieke marketing & communicatie
Contentmarketing

Video’s zelf bewerken? Geen probleem met deze applicaties.

Videobewerking hoeft helemaal geen obstakel te zijn waar je je hoofd over breekt. Gelukkig zijn er veel verschillende applicaties en programma’s die je kunnen helpen om een professionele video neer te zetten.

Hieronder vind je aanraders voor videobewerking, gerangschikt van laagdrempelig naar meer geavanceerde programma’s.

Quik

Als je zonder veel editing tot een snel resultaat wil komen is deze gratis app de perfecte oplossing. Je selecteert de gewenste beelden en Quik maakt een slideshow aan de hand van leuke voorinstellingen. Vervolgens kan je je beelden gaan aanpassen naar wens. Eigen bijsturing is echter beperkt, maar juist daarom is het een handige en makkelijke tool om snel een bewerkte video neer te zetten. Quik is heel gebruiksvriendelijk, zoals de naam zelf zegt.

Magisto

Net zoals Quik vormt Magisto jouw beeldmateriaal om tot een afgewerkte video in een handsomdraai. Daarentegen werkt deze app meer met effecten en filters in hun sjablonen, waarvan de app een ruime keuze bevat voor allerlei doeleinden. Tevens bevat Magisto veel exclusieve sjablonen die je slechts met een premium account kan toepassen, al kan je met het gratis model al goed aan de slag. De betalende versie kan echter wel interessant zijn om het watermerk van de app te verwijderen. Bij het bewerken van de beelden zijn er echter beperkte opties om aan te passen, maar heel toegankelijk en makkelijk toe te passen.

Splice

Met Splice heb jij de touwtjes meer in handen. Op een paar minuten tijd steek je je eigen video ineen. Beelden, tekst, titels, geluiden, stem en formaat kan allemaal door jou toegevoegd en/of bewerkt worden. Om effecten en muziek toe te voegen heb je echter wel een betalende versie nodig. De app is heel duidelijk en eenvoudig te gebruiken.

iMovie

Deze, door Apple ontworpen, applicatie is beschikbaar voor macOS en iOs om videofragmenten te importeren en te bewerken. iMovie geeft je de kans om diepgaander jouw beelden tot leven te brengen met allerlei toepassingen. Elk toegevoegd fragment kan je apart gaan bijsturen in snelheid, duur, geluid, tekst en effecten tot je het gewenste resultaat bekomt. Daarnaast heb je nog verdere toepassingen om je video verder vorm te geven. Deze gratis app is ideaal om zelf een afgewerkte video te bewerken zonder dat je een ware expert moet zijn.

Adobe Premiere Rush

Binnen de verschillende Adobe videobewerking programma’s is Premiere Rush het meest laagdrempelige. Deze applicatie is inhoudelijk vergelijkbaar met iMovie, maar is een multi-platform equivalent en dus beschikbaar op zowel smartphone als pc. In Premiere Rush kan je ook video-in-video bewerking doen, waardoor je meerdere lagen van video kan gaan hanteren. Deze tool is meestal niet vindbaar op andere laagdrempelige programma’s. Tevens kan je via de app ook filmen en direct in je project importeren met veel geavanceerde toepassingen. Deze app is tamelijk eenvoudig te gebruiken, maar geeft je wel de kans om meer van je videofragmenten te maken. Mocht je je video nog een stapje verder willen bewerken kan je je Premiere Rush project in Adobe Premiere Pro openen op je desktop.

Adobe Premiere Pro

Dit professionele Adobe programma voor pc en Mac maakt jouw wildste video dromen waar. Jij hebt alles in handen op een overzichtelijke tijdlijn. Je kan verschillende lagen benutten met beelden, illustraties, audio, muziek, tekst en nog veel meer, waar je telkens effecten op kan zetten. Het programma bevat eindeloos veel opties in effecten. Al deze elementen kunnen tot in de puntjes op elkaar afgestemd worden, daarom is dit ook een zeer gegeerd programma. Van een simpele video tot een Hollywood-waardig resultaat, jij hebt het project in handen en de mogelijkheden zijn eindeloos.

Final Cut

Final Cut is vergelijkbaar met Adobe Premiere Pro, al is Final Cut lichtelijk simpeler en sneller. Daarentegen heeft het een minder breed gamma aan effecten en toepassingen als Premiere Pro.


Wij wensen jou alvast veel succes bij het bewerken van je video’s.
Heb je hier vragen over of wil je samen eens koffiekletsen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.


Deel dit artikel:
  • Dienstverlener voor de KMO-portefuille
  • Google partner
  • Leadinfo Gold Partner
  • Member of feweb
  • Wij zijn erkend dienstverlener door de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille met erkenningsnummer DV.A222536 voor Advies en DV.O222535 voor Opleiding.