Creactiv - Authentieke marketing & communicatie
Contentmarketing

7 videotrends van 2021 die je moét kennen

Als 2020 ons iets heeft bijgeleerd, is het wel dat een bedrijf perfect kan functioneren op afstand. Denk maar eens aan al die online meetings, videocalls en livestreams die ons er hebben doorgesleurd het afgelopen jaar. Het gaat goed met video, uitstekend goed, en we zijn nog lang niet uitgekeken. Livevideos, user generated content en demonstratie video’s: haal jouw open mind maar eens tevoorschijn en laat je inspireren door wat wij zien als dé beste videotrends van dit jaar. 

 

Trend 1: Demonstratie video’s 

Voordat je een video maakt, is het uiteraard verstandig om jezelf eerst even de vraag te stellen wat je juist wil laten zien. Zorg ervoor dat je jouw doelen goed kent en kwalitatief aan het werk gaat. Wil je meer leads generen, inschrijvingen op een abonnement of wil je liever focussen op brand awareness? Bepaal wat je met jouw video wil bereiken en welke boodschap je wilt overbrengen. Extra tips? Maak gebruik van échte mensen in jouw video, hou het simpel en blijf standvastig bij één doel!  

 

Trend 2: User generated content (UGC) 

Als er iets is dat steeds belangrijker wordt, dan is het wel user generated content, wat letterlijk door de gebruiker gegenereerde inhoud betekent. UGC houdt dus in dat er nieuwe inhoud/content wordt geschreven door de gebruikers zelf. De kijker zal je alvast dankbaar zijn want UGC komt betrouwbaarder over én het werpt de indruk weg van een klassieke reclamespot. Stel van tevoren de focus vast, laat die scripts maar even vallen en geef duidelijke richtlijnen. Zo zal jouw filmpje veel natuurlijker overkomen. Hoe doe je dit dan juist? Zet jouw team eens in de kijker, geef een virtuele tour doorheen jouw bedrijf/winkel of maak een FAQ-video. Wedden dat jouw doelpubliek vol interesse meekijkt? 

Trend 3: Eén op één video’s  

Er is niets dat jouw klanten meer appreciëren dan een persoonlijke boodschap van jou. Vertel hen eens waarom jouw klanten dé beste klanten zijn. Zo bouw je al snel een sterke connectie met hen op en zet je jouw doelpubliek centraal in jouw verhaal. Nood aan een voorbeeld? In onze reeks "Raad & daad" nodigen we specialisten uit om te bespreken wat er allemaal leeft in marketingland. Bekijk al onze afleveringen op ons YouTube-kanaal of beluister de podcasts op Spotify.

Trend 4: Let’s go live  

Van een monoloog naar een interactief gesprek. Livestreaming heeft een enorme sprong genomen het afgelopen jaar. Wij vinden het alvast geen verrassing want het is namelijk dé manier om direct en persoonlijk contact te maken op momenten dat fysiek samenkomen onmogelijk is. Je moet natuurlijk wel een reden hebben om op het scherm van jouw doelpubliek te verschijnen, en dit voor minstens 15 minuten. Ga zeker niet live om live te gaan en geef jouw volgers voldoende tijd om te joinen.  

Trend 5: Short vs. long  

Beslis aan de hand van jouw kijkers of doelgroep welk platform je zal gebruiken. Wil je een jongere bevolking bereiken? Dan zal TikTok jouw ideale match zijn. TikTok is dan ook het platform bij uitstek om korte maar aangename video’s te creëren. Ben je van plan om een instructievideo te maken? Dan kies je beter voor YouTube. 

Trend 6: Mobile 

 IPhone’s, Samsungs en Huawei’s: ze zijn niet meer weg te denken uit ons dagdagelijkse leven. Wist je dat content steeds vaker en vaker wordt bekeken op mobiele apparaten? Het kan dus wel eens interessant zijn om jouw content specifiek voor mobiel te gaan ontwerpen. Gebruik jouw telefoon voor het totaalplaatje: filmen, editen én publiceren, want het draait al lang niet meer om kwaliteit, maar om persoonlijkheid. Zorg er verder ook voor dat je goed weet waar je de video gaat posten: wordt jouw video horizontaal, verticaal of vierkant? Wij geven je alvast een whitepaper mee met enkele tips om je op weg te helpen.  

Trend 7: Checksheet  

Tot slot geven we graag nog even onze liefde voor schema’s mee. Onderstaand schema toont hoelang de content mag zijn per kanaal en geeft je alvast enkele interessante features mee. Wat je ook wil vertellen, ga er niet meteen van uit dat video het juiste middel is om jouw boodschap te verspreiden. Je kan het volgende schema  dan ook gebruiken om er voor te zorgen dat je zeker niets uit het oog verliest! 

Een schema dat toont hoelang de content mag zijn per kanaal

 

Met deze uitdagende trends hopen we jou toch een tijdje zoet te houden. Wij wensen jou alvast enorm veel succes bij het toepassen van deze nieuwe trends. Heb je hier vragen over of wil je samen eens koffiekletsen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. 


Deel dit artikel:
  • Dienstverlener voor de KMO-portefuille
  • Google partner
  • Leadinfo Gold Partner
  • Member of feweb
  • Wij zijn erkend dienstverlener door de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille met erkenningsnummer DV.A222536 voor Advies en DV.O222535 voor Opleiding.