Creactiv - Authentieke marketing & communicatie
Website optimalisatie

Voordelen van Wordpress als CMS

Voor bedrijven is een website van levensbelang. Klanten moeten je op het internet snel en makkelijk kunnen vinden. Hebben ze eenmaal je website gevonden, dan willen ze de informatie en je productaanbod overzichtelijk en helder in beeld krijgen.

Houd je website up-to-date

Als je ondernemer bent, komt er nogal wat op je af. De winkel moet draaien, de voorraad moet aanwezig zijn, de administratie in orde en de website up-to-date. Het laatstgenoemde wordt vaak aan de kant geschoven omdat een website onderhouden tijd vraagt. Nochtans zorgt een verouderde website voor negatieve reclame voor je bedrijf.

Stel dat een bezoeker op je website op zoek is naar bepaald tuingereedschap maar niet vindt wat hij zoekt. Je verkoopt het gereedschap wel in de winkel maar sinds vorig jaar heb je de kans niet meer gehad om je website bij te werken. De kans is zeer klein dat die bezoeker nadien nog eens naar de winkel komt om te checken of hij het daar wel kan vinden.

Daarom is het belangrijk dat je een website laat bouwen met een CMS (Content Management Systeem) zodat het bijwerken van de website gemakkelijker en vooral sneller wordt.

Gemak

Wat je eigenlijk wil, is een mooie en aansprekende website, die gemakkelijk en snel te onderhouden is. En gelukkig: dat kan! Het CMS Wordpress biedt precies de juiste mix tussen een verzorgde lay-out, gebruikersgemak en onderhoudsvriendelijkheid. Oorspronkelijk is WordPress ontworpen als systeem om blogs te publiceren, maar het is uitgegroeid tot een veelzijdig platform en het vormt intussen de basis voor ongeveer 25% van alle websites op het internet.

Onderhoud

In het dashboard van WordPress, zeg maar het onderhoudscentrum, is het heel eenvoudig om berichten, pagina’s of beeldmateriaal toe te voegen. Ook bewerken is een fluitje van een cent. Kennis van HTML of CSS en allerlei codes die gebruikt worden bij de opmaak van webpagina’s is niet meer nodig. WordPress voorziet een simpel bewerkscherm, waarin je meteen ziet hoe de pagina er ongeveer uit gaat zien. Wil je het precies weten, dan toont een druk op de knop een preview. Aanpassingen aan pagina’s of berichten heb je snel gemaakt.

Wil je iets meer?

Kennis van HTML of CSS is niet nodig, maar WordPress geeft je wel de mogelijkheid om met de onderliggende code, die de grondslag is van de pagina die je hebt opgemaakt, aan de slag te gaan. Heb je de kennis van HTML wel en wil je speciale effecten bereiken, dan heb je dus alle mogelijkheden hiervoor.

De opmaak

In WordPress kun je een onderscheid maken tussen de basiselementen van de pagina en het thema. Met het thema bedoelen we de unieke uitstraling van je website: de lay-out en de presentatie van alle elementen. Deze zaken hangen af van het thema en liggen vast. De basiselementen zoals bijvoorbeeld het lettertype en/of de grootte van je tekst kan je achteraf wel veranderen.

Snelheid

In het drukke leven van de ondernemer is snelheid zer belangrijkl. Alles waarmee je tijdwinst kan behalen, om nog meer uit je bedrijf te kunnen halen, pak je met beide handen aan. Het CMS WordPress is zo’n tijdwinner. Gemakkelijk en snel een prachtige en aansprekende website die met op maat gemaakte thema’s perfect bij je bedrijf aansluit, dát is pas winst!

Voorbeelden van websites gebouwd met Wordpress

Neem gerust eens een kijkje bij onze referenties voor meer voorbeelden.

Heb je nog vragen over dit onderwerp? Aarzel dan niet om ons te contacteren met al jouw vragen!


Deel dit artikel:
  • Dienstverlener voor de KMO-portefuille
  • Google partner
  • Leadinfo Gold Partner
  • Member of feweb
  • Wij zijn erkend dienstverlener door de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille met erkenningsnummer DV.A222536 voor Advies en DV.O222535 voor Opleiding.