Creactiv - Authentieke marketing & communicatie
Website optimalisatie

Webdesign tips

Het succes van een website wordt niet enkel bepaald door hoe mooi een website is. Een website moet ook gebruiksvriendelijk zijn voor de gebruikers én voor zoekmachines. Hieronder geven we 10 webdesign tips die je kan toepassen om een perfecte website te creëren.

Zorg voor een duidelijke navigatie
Maak het voor bezoekers gemakkelijk. Gebruik in je navigatie de juiste woorden, zodat het meteen duidelijk is wat je aanbiedt. Bezoekers gaan op die manier ook sneller de juiste informatie op je website vinden.

Werk met kleur
Kleur zorgt voor duidelijkheid en structuur. Kies kleuren die de juiste sfeer oproepen en gebruik ze op een consequente manier. Het is belangrijk om niet te overdrijven met kleuren.

Zorg voor een responsive webdesign
Een responsive webdesign is onmisbaar. Het zorgt ervoor dat je website goed weergegeven wordt op smartphones en tablets. Aangezien het aantal mobiele gebruikers altijd stijgt is een responsive webdesign noodzakelijk.

Zorg voor een goede structuur
Een goed en duidelijk overzicht op je website is belangrijk. Zorg dus voor een goede structuur, zo kunnen bezoekers alles makkelijk terug vinden.

Titels worden door zoekmachines als belangrijk bevonden
Zoekmachines focussen zich op de hoofdingen omdat deze door de zoekmachines als eerste gelezen worden. Om goed gevonden te worden zijn ze belangrijker dan gewone tekst. Denk dus na over de hoofdingen op je website en kies ze zorgvuldig.

Zet de belangrijkste informatie steeds bovenaan
Bezoekers van je website moeten de belangrijkste informatie op je website in één oogopslag vinden. Dit zonder dat ze naar beneden hoeven te scrollen. Vergelijk je website met een krant: de belangrijkste hoofdpunten bevinden zich boven de vouw.

Maak gebruik van een favicon
Een favicon is de kleine afbeelding die naast je URL in de adresbalk van je internetbrowser verschijnt. Dit kleine icoontje zorgt voor herkenning tussen tal van links (bijvoorbeeld in favorieten). Wanneer een bezoeker gebruik maakt van tabs is een favicon handig om je website terug te vinden.

Gebruik niet te veel verschillende lettertypes
Verschillende lettertypes zorgen voor verwarring. Zorg ervoor dat je gebruik maakt van een webvriendelijk en goed leesbaar lettertype.

Vermijd lange blokken tekst
Veel tekst is voor een bezoeker vermoeiend om te lezen. Maak dus gebruik van zaken die de leesbaarheid verbeteren, zoals tussentitels, opsommingen, links, gemarkeerde trefwoorden,…

Test je website
Test je website op uitzicht en functionaliteit in verschillende internetbrowsers en op verschillende resoluties.

Door deze tips toe te passen zal je website een gebruiksvriendelijk en functioneel design hebben.


Heb je graag hulp bij het creëren van een gebruiksvriendelijk design? Contacteer ons voor meer informatie


Deel dit artikel:
  • Dienstverlener voor de KMO-portefuille
  • Google partner
  • Leadinfo Gold Partner
  • Member of feweb
  • Wij zijn erkend dienstverlener door de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille met erkenningsnummer DV.A222536 voor Advies en DV.O222535 voor Opleiding.