Creactiv - Authentieke marketing & communicatie
Zoekmachinemarketing

Welke soort advertenties kan ik laten lopen via Google?

Als je met je bedrijf een advertentie doet via Google kan je op verschillende plaatsen getoond worden. Bovenaan worden er 4 advertenties getoond van websites. Dit wil zeggen dat organische zoekresulaten die hun toppositie bereiken door SEO toe te passen, steeds minder in de kijker staan.

Google meldt wel dat de vierde advertentie er alleen komt voor zeer commerciële zoekopdrachten zoals bijvoorbeeld autoverzekering, smartphone kopen, cursus digitale marketing, …

Het is steeds moeilijker om een hoge positie te bereiken met advertenties. Dit wil ook zeggen dat de kost per klik voor een advertentie die positie 1 tot 4 haalt, ongetwijfeld zal stijgen.

Er zijn 2 uitzonderingen die aan de rechterkant getoond zullen worden:

  • Product Listing Ads (PLA’s)
Dit is een Google Shopping campagne om producten te promoten. Dit type van advertenties is meer dan een tekstadvertentie. Ze bevatten bijvoorbeeld ook een foto, de titel, de prijs en de naam van de winkel.
Bijvoorbeeld:

  • Advertenties in het Knowledge Panel

Dit is de informatie die je te zien krijgt over een bedrijf (de ‘Google Mijn Bedrijf’ pagina). Ook deze informatie blijft voorlopig nog aanwezig aan de rechterkant. Heb je nog geen ‘Google Mijn Bedrijf’ pagina? Lees hier hoe je dit kan aanmaken.

Bijvoorbeeld:

Nog vragen over dit onderwerp? Contacteer ons.

Deel dit artikel:
  • Dienstverlener voor de KMO-portefuille
  • Google partner
  • Leadinfo Gold Partner
  • Member of feweb
  • Wij zijn erkend dienstverlener door de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille met erkenningsnummer DV.A222536 voor Advies en DV.O222535 voor Opleiding.